12. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Haabersti majaomanikud peatasid uue elamurajooni ehituse

Ringkonnakohus tühistas naabrite taotlusel Rannamõisa tee äärde rajatava ligi 50 uue kortermajaga elurajooni detailplaneeringu, sest ei pidanud piisavaks linnaplaneerijate ja kinnisvaraarendajate põhjendusi neljakorruseliste majade ehitamiseks.

Peaaegu aasta tagasi Tallinna linnavolikogus kehtestatud planeeringu järgi peaks Haabersti linnaossa Rannamõisa tee ja Vana-Rannamõisa tee vahelisele alale ehitatama 53 uut kortermaja, kirjutas Postimees.

Detailplaneeringu järgi peaks majad olema valdavalt kolme- ja neljakorruselised, nii et praegu tühjadele kruntidele Rannamõisa tee 10 ja 9c kerkiks kokku 950 korteriga uus elurajoon.

Uute kortermajade ehitamise vastu protesteerivad aga ümberkaudsete eramajade omanikud, kes pöördusid pärast planeeringu kehtestamist kohtusse. Halduskohus protestijate hagi küll ei rahuldanud, kuid ringkonnakohus andis eramajade omanikele õiguse.

Ringkonnakohtu hinnangul pole linn nimelt piisavalt põhjendanud, miks on detailplaneeringuga vaja muuta linna üldplaneeringut, millega ala on määratud eramajade piirkonnaks, kuhu tohib ehitada vaid üksikuid kortermaju.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474