16. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rumeenia kinnisvarafond tõmbas investoreid

Rumeenia maainvesteeringutele keskendunud kinnisvarafond IPC Romanian Land Portfolio viis läbi teise võlakirjaemissiooni.

Tulenevalt investorite poolsest 40% ülemärkimisest, otsustas emitent suurendada emissiooni mahtu 3 000 000 eurolt 4 215 000 euroni. Jaanuaris tegevust alustanud kinnisvarafondi maht on seeläbi kasvanud 5 250 000 euroni, investoriteks peamiselt Eesti eraisikud, investeerimisfondid ja kindlustusseltsid, teatas IPC Real Estate.

IPC Real Estate juhatuse liikme Siret Soomi sõnul on investorid endale teadvustanud Rumeenia kinnisvaraturu arengupotentsiaali. „Rumeeniale keskendunud kinnisvarafond on investorite seas hästi vastu võetud, seni korraldatud kaks emissiooni on mõlemad üle märgitud,” ütles Soom. “Järgmine emissioon saab toimuma märtsis või aprillis peale kaasatud vahendite investeerimist.”

Kinnisvarafond on asutatud nelja-aastase tähtajaga – investorite kaasamine ja maade soetamine toimub järgmise kolme aasta jooksul, millele järgneb kuni üheaastane maaportfelli realiseerimise periood. Fond on suunatud nii era- kui institutsionaalsetele investoritele, kel valmisolek kinnisvarainvesteeringuteks areneval turul. Investeerimisprogrammi eesmärgiks on pakkuda investoritele võimalust teenida maa turuhinna tõusult Rumeenias järgmiste aastate jooksul.

Kaasatud vahendid investeeritakse maa soetamiseks eeskätt linnades ja piirkondades, mis ei ole täna veel kinnisvarainvestorite suurima tähelepanu all ning kus väärtuse kasvu potentsiaal on oluliselt suurem. Erinevatest kinnistutest moodustub investeerimisportfell, mille riske on hajutatud nii erinevate geograafiliste piirkondadega kui ka sihtotstarbega.

IPC Real Estate AS on Eesti kapitalil põhinev ettevõte, mille tegevus on keskendunud kinnisvaraarendusele, -investeeringutele ja –vahendusele Rumeenias. IPC Real Estate on alustanud kolme korterelamu arendusprojektiga Bukarestis kokku ligi 650 korteriga.

Läbi IPC investeerimisprogrammide on Rumeenia kinnisvaraturule investeerinud erainvestorid ja pensionifondid Baltikumist ja Skandinaaviast. Koostöös Arco Varaga on IPC asutanud Bukarestis kinnisvarabüroo, mille eesmärgiks on jõuda järgnevate aastate jooksul Rumeenia turuliidrite hulka.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474