19. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mullu jätkus aktiivne kauplemine kinnisvaraturul

Notariaalselt tõestatud ostu-müügitehingute koguarv jäi 2006. aastal rekordilise 2005. aasta tasemele, tehingute koguväärtus aga kasvas poole võrra, teatas statistikaamet.

2006. aastal oli kinnisvaraturg jätkuvalt aktiivne. Notariaalselt tõestati kokku ligi 63 000 kinnis- ja vallasvara ning hoonestusõiguse ostu-müügitehingut, mis on sama palju kui tehingute poolest väga aktiivsel 2005. aastal. Tehingute koguarvu suurenemist pidurdas ilmselt nii vallasvaraga kauplemise lõppemine alates 1. märtsist kui ka potentsiaalsete laenuvõtjate ringi piiratus.

Nagu eelmistel aastatelgi, kasvas 2006. aastal tehingute koguväärtus kiiremini kui nende arv. Kõigi ostu-müügitehingute koguväärtus kasvas varasema aastaga võrreldes poole võrra ja ulatus 75 miljardi kroonini. Kõigist ostu-müügitehingutest hõlmasid tehingud korteritega 54%.

2006. aastal tõestati jätkuvalt üle poole kõigist ostu-müügitehingutest Tallinna notarite juures. Nende juures sõlmitud tehingute väärtus moodustas 78% kinnisvaratehingute koguväärtusest.

IV kvartalis tõestati üle 16 000 kinnisvara ostu-müügitehingu, mis ületas veidi seni suurimat 2005. aasta IV kvartalis kinnisvaraga sooritatud ostu-müügitehingute arvu. Kinnisvaratehingute koguväärtus ületas 22 miljardit krooni ning oli võrreldes 2005. aasta IV kvartaliga kolmandiku võrra suurem.

Keskmine notariaalselt tõestatud kinnisvaratehingu väärtus oli IV kvartalis ligi 1,4 miljonit krooni. Pärast aasta algusest alanud seisakut aktiviseerus IV kvartalis taas korterite turg.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474