28. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kilgi kultuurikeskus valmib kauem ja palju kallimalt

Ehkki arhitekt Aivar Roosaar on Athena-Volga maja valmimiskuupäevade väljakäimisel üliettevaatlik, peavad esimesed teatritükid Athena konverentsi- ja kultuurikeskuses etenduma juba aprilli lõpus.

Küütri tänava maja taastamine pidi lõppema selle aasta algul, ent nüüd on Vaksali tänava jaamahoone korrastamine ja ehitajate nappus lükanud valmimise arhitekt Aivar Roosaare sõnul kevadesse, kirjutas Tartu Postimees.

Muutunud on veel üht-teist – vahepeal esimese vabariigi aja eeskujul Ateeniks kavandatud restoran jääb siiski Volga-nimeliseks. Volga on küll tänu endise kontoriploki arvel tekitatud lisaruumile märksa suurem kui nõukaaegne.

Terve maja üldnimeks saab aga Athena konverentsi- ja kultuurikeskus. Praegu on ehitajad maja korrastamisel jõudnud või siis kohe-kohe jõudmas viimistlusjärku.

Athena keskuse juhi Viljar Pohhomovi sõnul pakub Volga restoran elavat muusikat ja tantsupõrandat ning klassikalist euroopa kööki.

Kogu hoone valmimise rõõm läheb Rein Kilgile maksma vähemalt 40 miljonit krooni ehk umbes kolmandiku jagu rohkem kui esialgu arvati.

Endise kinofuajee põranda alla on uuristatud ruum, kuhu mahuvad ära tualettruumid.

Seega võib nüüd öelda, et varem kolmekorruselisena kasutatud maja on saanud viiekorruseliseks, sest lisaks kolmele põhikorrusele ja maa-alustele WC-dele on katusekorruse endisest tuvilast saamas 100–150-kohaline pööningusaal, mida võib kasutada nii väiksemat sorti blackbox-teatri kui konverentsiruumina.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474