9. märts 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia tõrjub eemale Euroopasse tungivat Venemaad

Venemaa soovib vedada Sosnovõi Bori tuumaelektrijaamast Eestisse merekaabli.

Venemaa tuumaenergeetikuid tabab teine järjestikune ebaõnnestumine, kui Eesti Energia lükkab märtsi lõpus tagasi nende soovi ehitada uus 1000 MW-ne Vene-Eesti merekaabel, et müüa meile Sosnovõi Bori tuumajaamas toodetavat elektrit, kirjutas Eesti Päevaleht.

“Meil on Venemaaga praegu õhuliine 1000 MW-le, kuid kasutamist leiab sellest vaevalt kümnendik,” ütles eile Eesti Energia tehnikadirektor Raine Pajo. “Nad tahaksid müüa elektrit edasi Lätisse ja Soome, kuid ma ei näe nende toodangule seal ostjat.”

Läti ostab kolmandiku vajaminevast elektrienergiast Venemaalt ning vaevalt huvitub selle osatähtsuse suurendamisest, selgitas Pajo.

Mullu tõmbas Soome valitsus kriipsu peale Sosnovõi Bori – Kotka merekaabli ehitamisele.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474