12. märts 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Võlgnevus tõi majja jäälossi

Seitse aastat Paliveres Põllu 8 elanud invaliid Juri Tšalov on kuus aastat talviti kannatanud külmunud kanalisatsiooni ja vee tõttu.

Seda, et tal on üle kuue aasta kommunaalkulud tasumata, mees ei maini.

„Sanitaartehnik teeb tööd ainult haltuura korras, kuigi ise peaks maja korrasoleku eest vastutama," kurtis Tšalov Lääne Elule, kes ise hõõglambiga juba aastaid torusid lahti sulatab. „Eks see sanitaartehnik juba tea, et mul endalgi hõõglamp, ja nii viskabki jälle mokaotsast: saad ju ka ise hakkama!"

Tšalovi sõnul pole midagi imestada, kui isegi surnule ikka veel arveid saadetakse. „Meie majas elas mees, kes suri paar aastat tagasi, ja ikka veel tulevad tema postkasti arved," vihjas ta Taebla Kodu teadmatusele majas toimuvast.

Esimese ja teise korruse koridorides on kohati ligi 30 cm paksune jää — see pidavat Tšalovi sõnul täiesti tavaline olema. „Seal korteris, kus mees suri, ripuvad jääpurikad, see on ju karauul!" kirjeldas ta.

Hirmutab Tšalovit seegi, et tulemas on aeg, mil jää sulama hakkab. Nii ka jäätunud keldris. „Täpselt keset keldrit on voolukapp, kust kogu maja voolu saab, ja kui see vett täis läheb, ei tea, mis võib juhtuda."

Taebla Kodu ASi juhataja Taivo Kaus tunnistas, et ei ole oma kohustusi täitnud. „Nii kaua ei täida, kuni majaelanikud omi kohustusi ei täida," ütles Kaus.

Tema sõnul elatakse 60 korteriga keskkütteta majas vaid 32 korteris. Enamikul asukail on tasumata kommunaalteenuste kulud. „Tšalov on võlgu 25 000 krooni ringis," avaldas Kaus. Tema sõnul oli Tšalovi võlgnevus juba 31. detsembri 2002 seisuga 12 000 krooni.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474