13. märts 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jaapanlane ostab Eestit kokku

Jaapani ärimehele Toshio Kawabele kuuluv ettevõte Apix OÜ on soetanud Läänemaal Oru vallas Salajõe külas 33 hektarit maad, kuhu tal on plaanis ehitada mitmekümne eramuga puhkeküla jaapani pensionäridele.

Uue elamurajooni arendust haldab ettevõte Global Community OÜ, mille juhatuse liikmeks on samuti Kawabe, kirjutab Eesti Päevaleht.

Lisaks Salajõele on jaapanlane alustanud elamurajooni loomist ka Läänemaal Ridala vallas Pusku külas.

Kuigi Salajõel lubab lähteülesanne 3000–5000-ruutmeetriseid krunte, ei ole külarahvas kavandatava elamurajooniga nõus.

Lisaks Apix OÜ-le on Jaapani ärimehel Eestis veel mitmeid ettevõtteid. Üks neist on Kadrina Investment OÜ, mille tegevusalaks on ehitada puhkeküla jaapanlastest pensionäridele ka Kadrina valda Vohnja külla.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474