14. märts 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arakas: kinnisvarahindade tõusu tingis pankade armutu konkurents

Eesti suurima kinnisvarabüroo Arco Vara tegevjuht Viljar Arakase sõnul on kinnisvarahindade hüppeline tõusu tinginud ikkagi majanduse ja palkade kasvust ning pankade armutust omavahelisest konkurentsist.

"Panganduses ja kinnisvarasektorites käib karm konkurents. Kinnisvarahindade hüppeline tõus on tinginud ikkagi majanduse ja palkade kasv ning pankade armutust omavahelisest konkurentsist," märkis Arakas.

Tema sõnul pole hindade hüppelise tõusu taga kinnisvarafirmade ja pankade omavahelist kokkumängu, nagu väitis tänases Ärilehe artiklis turunduskonsultant Raul Kalev.

"Mina liigitaksin Raul Kalevi artikli vandenõuteooriate hulka. Kuidas see kokkumäng võiks reaalselt välja näha? Umbkaudselt on kinnisvarafirmasid kokku kuskil 500 ning panku 4. See kokkumäng pole reaalselt võimalik," kommenteeris Arakas Kalevi väidet ning lisas, et kaugelt vaadates võis selline mulje Kalevile tõesti jääda, kuid tõest on see siiski väga kaugel.

Loe online-intervjuud Viljar Arakasega siit!

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474