16. märts 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viktor Siilatsi kaebus peatas Pärnu randa korterhotelli ehitamise

Tallinna ringkonnakohus rahuldas Viktor Siilatsi kaebuse ja peatas Pärnu randa ehitatava korterhotelli September püstitamiseks väljastatud ehitusloa kehtivuse.

Ringkonnakohtu määruse peale edasi kaevata ei saa.

Korterhotelli läheduses, Kaarli 18 elav Siilats palus tühistada Septembri ehitusloa, sest sellega lubatakse Rannapargi serva ehitada planeeringust erineva funktsiooni, teistsuguse liikluskorraldusega ja oluliselt avalikku ruumi vähendav hoone, kirjutab Pärnu Postimees.

Kaebusega liitusid riigikogu liige Mark Soosaar, Pärnu linnavolikogu liige Valter Parve ning muinsuskaitsealal asuvate kinnistute omanikud Elmo Endrekson, Helgi Mets ja Enn Veskimägi.

Tallinna halduskohus jättis esialgse õiguskaitse taotluse 19. jaanuaril rahuldamata, leides, et kaebus on eduväljavaadeteta. 14. märtsil asja arutanud ringkonnakohus sellise seisukohaga ei nõustunud ja otsustas ehituse kohtuvaidluste ajaks peatada.

Kohus pidas usutavaks Siilatsi väiteid, et korterhotell võib piirkonna liikluskoormust oluliselt suurendada ja miljööd muuta.

Valitsuse määruse järgi ei või uusehitiste maht ja kõrgus selles kohas ületada Rannahotelli, ehitusloas lubatud 38 410,5 kuupmeetri suurune kubatuur on aga tunduvalt suurem Rannahotelli 17 707 kuupmeetrist.

YIT Ehitus väitis, et ta on võtnud kohustusi ja teinud kulutusi enam kui 10,5 miljoni krooni eest.

Kohus leidis, et ehitise projekteerimisele, uuringutele ja arhitektuursele konkursile tehtud kulutused ei ole asjatud, kui kaebus jääb rahuldamata.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474