22. märts 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vangid filmisid surmaga lõppenud omakohut

Lähema kuu jooksul jõuab kohtusse kriminaalasi, kus mitme kurikuulsa retsidivisti kõrval satuvad süüpinki kolm vanglaametnikku: Murru vangla endine asedirektor Gunnar Bergvald, julgeoleku osakonna ülem Raivo Põder ja vangivalvur Olav T.

Kriminaalasi maalib jahmatava pildi, kuidas valvurid tantsisid mõjukate kurjategijate pilli järgi, võimaldasid neile karistusasutuses silmatorkavalt luksuslikku elustiili ega reageerinud "isakeste" omakohtu juhtumitele. Kõige hullem juhtum sisaldab kaasvangi surnukspeksmist ja selle filmimist, kirjutas Eesti Ekspress.

Kokku saavad süüdistuse 15 meest, kellest 12 on endised või praegused kinnipeetavad ning neist mõned allilmas vägagi prominentsed. Selle loo tuntuimad antikangelased on eluaegset karistust kandvad mõrtsukad Romeo Kalda ja Rene Vainik ning Leo Pulst, kelle hirmutegude seas o n pesapallikurikaga tapetud ohvri kõrvade kääridega peast lõikamine.

Lisakaristus ähvardab ka Vladimir Šivoluppi, kelle Eesti allilma ühiskassa määras politsei andmetel Murru vangla mitteametlikuks juhiks, ning Eesti allilma ühte väidetavat "ristiisa" Vjataeslav Gulevitait alias Slava Kemerovskit. Nemad olid väidetavasti Murru laagri tegelikud kuningad.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474