30. märts 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Barroso: Ignalina tuumajaama sulgemist edasi ei lükata

Euroopa Komisjoni president Jose Manuel Barroso välistas kõik Leedu võimalused lükata edasi Ignalina tuumajaama sulgemine.

"Ma loodan, et me mõistame üksteist. Palun hoidke lepingust kinni," vastas Euroopa Komisjoni president Jose Manuel Barroso Leedu Seimi arupärimisele Ignalina tuumajaama sulgemise kohta.

Eile toimunud visiidi käigus Leedu Seimis pärisid Läti parlamendi liikmed Barrosolt, kas Ignalina tuumajaama sulgemisel tehakse viivitusi, vahendas BBN.

"Palun hoidke lepingust kinni," palus Barroso "Leedu ise kinnitas selle ajakava liitumisel Euroopa Liiduga ja Leedu uut palvet ei võeta uuesti läbivaatamisele. Usun, et teie ettepanekud on liialt laest võetud ja ebareaalsed."

Euroopa Komisjoni presidendi sõnul on Leedu ebaõnnestumine kokkuleppe täitmisel, mille järgi peaks riik sulgema Ignalina 2009. aasta lõpuks, kahjulik riigile. Leedu võib seeläbi kaotada võimu rääkida kaasa teiste riikide ühinemislepingute üle.

Ignalina 19 aastat vanal generaatoril on samasugune reaktor nagu oli kasutuses Ukrainas Tšernobõli tuumajaamal.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474