• 30.03.07, 12:09
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Eesti Piirivalve saab reostusanalüüsi masina

Täna kirjutas piirivalve alla lepingule Laser Diagnostics Instruments AS-ga, millega piirivalve saab endale moodsa Lidarseadme.
Eestis välja mõeldud ja toodetud Lidar on võimeline analüüsima lennu ajal avastatud reostuse kogust ning selle koostist spektraalanalüüsi meetodil, teatas piirivalve.
Uus Lidarsüsteem saab valmis järgmise aasta alguseks. Tegemist on teisaldatava seadmega, mida on võimalik paigaldada vajadusel nii lennukile kui ka kopterile. “Uued merereostuse avastamise ja analüüsimise seadmed aitavad oluliselt parandada piirivalve võimekust merereostuse valdkonnas. Kui jaanuarikuus sõlmisime lepingu Slar mereseiresüsteemi soetamiseks, mis aitab leida reostuse merelt ööl ja päeval, siis uus Lidarseade aitab meil lisaks kindlaks määrata reostuse täpse koostise ja koguse,” märkis piirivalve peadirektor kolonel Roland Peets.
Lidar kasutab reostuse kindlaks tegemisel spektraalanalüüsi meetodit. Tegemist on unikaalse tehnikaga, mis suudab avastada ka aineid, mis on lahustunud ning vajunud kuni meetri sügavusele veepinna alla.
Modernne seadeldis maksab 15,6 miljonit krooni ning soetatakse piirivalvele eraldatud riigieelarvelistest vahenditest.
Autor: Haldusuudised.ee

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 04.09.24, 13:41
Kontsept Arhitektuuribüroo päästis Tartu südames miljööväärtusliku hoone ja andis Peetri tänavale uue hingamise
Kontsept Arhitektuuribüroo poolt projekteeritud korterelamu Tartus Peetri tänav 7 pakub varasema mahajäetud hoone asemel üksnes silmailu. Aastakümneid varjusurmas olnud hoone on saanud uue hingamise, stiilse hoovimaja ja uued elanikud.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kinnisvarauudised esilehele