10. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arheoloogid jõuavad kaevetöödega peagi Vabaduse väljaku parklasse

Lähinädalatel kaevavad arheoloogid Moskva kohviku ette kaks kuuemeetrist auku.

Eelmisel nädalal jätkasid arheoloogid vabariigi aastapäeva paiku külma tõttu katkenud proovikaevamisi Vabaduse väljaku kõrval asuvatel tenniseväljakutel, lähinädalatel jõutakse töödega praeguse autoparkla alale. Kaevatakse aga selleks, et välja-kul oleva parkla saaks maa alla viia, nagu on linnal plaanis, kirjutas Eesti Päevaleht.

Praegu on tegemist veel proovikaevamistega. “Meie ülesandeks on Ingeri bastioni vallikraavi taguste säilinud kaitserajatiste müüride leidmine ja fikseerimine, mis võiks tulevase maa-aluse parkla ehitusele ette jääda,” ütles arheoloogiafirma Agu EMS juhataja Guido Toos.

Põhimõtteliselt otsitakse vanadelt kaartidelt selgelt tuvastatavat umbes kahe meetri paksust paemüüri, mis kindlustas Harjumäge ümbritsenud vallikraavi väliskallast. Alles hiljem hakatakse neid päriselt välja kaevama.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474