10. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ärimees hakkas taastama St Peterburgi hotelli

Haapsalus Lossiplatsil tondilossina seisva kunagise St Peterburgi hotelli järjekordne omanik, Haapsalu juurtega Argo Ladva, loodab, et tuleval suvel tegutseb majas endisaegset nime St Peterburg kandev hotell.

Majja peaks tulema ligi 50 kohaga hotell ja restoran. Muinsuskaitse all oleva hoone fassaad tuleb säilitada ja restaureerida. Taastatakse ka omaaegne puupitsiline sammasrõdu peaukse kohal. Hoovi pool hävinud majatiib ehitatakse üles. Et maja alla tuleb täiskelder, tehakse seal ka arheoloogilisi uuringuid, kirjutas Lääne Elu.

Eelmine omanik kavandas majja luksuskorterid, kuid loobus oma plaanist. Haapsalu linnavalitsuse muinsuskaitseametnik Tõnis Padu ütles, et hoone algupärase funktsiooni taastamine on kõige mõistlikum lahendus, sest elumajaks ei ole see koht kõige parem.

Ladva lootis, et ehitus algab pärast jaanipäeva ja lõpeb aasta pärast. Praegu käib majas ettevalmistus ehituseks: põrandad on üles võetud ja seinad paljaks kooritud, risu ja praht välja veetud.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474