10. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Võsastunud lennuväljale mahuvad nii spaa kui ka jäähall

Punakotkad lendasid Raadilt minema kümmekond aastat tagasi ja tegid Tartu külje all vabaks ligi 600 hektarit maad. Nüüd, mil lennuvälja ahervaremetel kasvavad noored kased, on jää seal magusas kohas pisut liikuma hakanud.

Tegusid pole Tartu ja Luunja valla ning Tartu linna territooriumile jääval Raadi vanal lennuväljal aastaid peaaegu üldse tehtud, ideedepuudust selle koha suhtes aga küll ette heita ei saa, kirjutas Tartu Postimees.

«Esimesed visioonid olid ikka väga lennukad,» meenutas Luunja vallavanem Aare Songe. «Kunagi räägiti päris tõsiselt sinna ka puriuisutamise keskuse rajamisest.»

On räägitud kelgu- ja suu-samäe tegemisest vanasse kruusakarjääri, suurest kaubanduskeskusest, jäähallist ja uutest vimsatest teedest, siit-sealt tuleb vihjeid ka golfiväljaku kohta.

Suurem osa ehk ligi 500 hektarit vanast lennuväljast jääb Tartu valla maale ning ka visionääriks nimetatud Tartu vallavanemal Aivar Soobil jagub ideid.

Nüüd on Tartu vallal ja Eesti Rahva Muuseumil (ERM) valminud ASilt K H tellitud ERMi ja Tartu valla lõunaosa (I etapi) detailplaneering.

Ligi 200-hektarisest planeeringualast umbes 40 hektarit asub Tartu linna põhjaosas ja ligi 160 hektarit Tartu valla lõunaosas. Läänest piirab ala vana Narva maantee, lõunast Vahi tänava pikendus ning idast ja põhjast jälgib planeeringuala piir kavandatavaid teid.

Vastavalt Tartu linna üldplaneeringule on planeeringuala Tartu linna territooriumil kavandatud ühiskondlike hoonete ehitamiseks ning üldkasutatavate puhke- ja haljastusalade rajamiseks.

Tartu valla koostatava üldplaneeringu järgi on Tartu vallas planeeringuala juhtfunktsiooniks keskusemaa, kus on lubatud elamu-, äri-, tootmis- ja üldmaa sihtotstarve.

Planeeritavale alale on kavandatud 27 krunti. Neist ühele suurimale on märgitud juba Põhjakeskuseks kutsutav kuni kolmekorruseline kaubanduskeskus.

Üsna ERMi uue peahoone lähedale jääb 80 553-ruutmeetrine krunt, millele on ette nähtud spaahotelli, jäähalli ja majutushoonete ehitamine. Jäähalli suurim lubatud kõrgus on 12, spaahotellil 8 ja majutushoonetel 6 meetrit.

Kuid enne, kui paberil olevat üles ehitama hakatakse, tuleb lennuväljalt likvideerida reostus ning ehitada teed ja tehnokommunikatsioonid.

Tartu vallal on Kõrvekülast kuni lennuvälja juhtimiskeskuse juurde ASi Vinnal tootmishooneni ehitatud vee- ja kanalisatsioonitorustik.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474