11. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sooman: kinnisvaramuinasjutt hakkab läbi saama

Pindi Kinnisvara juht Peep Sooman kirjutas Eesti Päevaleht Online'is, et vaatamata pessimistlikele toonidele kinnisvarasektorit kajastavates artiklites, ei põhine need tugevatel faktidel.

"Asjaolust, et kümnetele tuhandetele peredele kodulaenu andnud pangad on sunnitud laenu katteks üksikud eluasemed sundmüüki panema, ei saa kindlasti teha üldistust, et Eesti pered on sattunud laenude tagasimaksmisel raskustesse," kirjutas Sooman.

Pindi Kinnisvara juht usub, et Eesti kätte on jõudnud stabiilsuse ajajärk, mis kutsub paljusid inimesi taas mõistusele. "Kinnisvaramuinasjutt hakkab läbi saama ja turg pöördub tagasi reaalsusse. See ei tähenda kindlasti mingit kriisi - turul hakkavad lihtsalt taas toimima tavapärased turumajanduslikud põhimõtted," arvas Sooman.

Soomani sõnul on spekuleerivad investorid turult kadunud. Siiski pole hetkel näha olulist hinnalangust. Eesti kinnisvaraturule tervikuna ennustavad kõik olulisemad turuosalised ka 2007. aastaks keskmiselt kümneprotsendist hinnatõusu.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474