23. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kruuda tahab ehitada endise lastehaigla ümber kooliks

Nõmme gümnaasiumi sügisel remontima hakkav Oliver Kruuda kontrolli all olev Kalev REC pakub linnale võimalust teha kooli tarbeks korda naaberkrundil asuv ja tühjana seisev endine lastehaigla hoone. Tulevikus hakkaks kool asuma mõlemas majas.

Praegugi paikneb ligi 750 õpilasega Nõmme gümnaasium kahes hoones – gümnaasiumi majas aadressil Raudtee 73 ning Hiiu põhikooli ruumides aadressil Raudtee 55. Majasid lahutab umbes 450 meetrit ehk mitu kvartalit, kirjutas Postimees.

Kalevi tütarfirma BCA Center OÜ sai õiguse Nõmme gümnaasiumi uuendama hakata eelmise aasta sügisel, võites viie pealinna kooli remondikonkursi. Linn soovis, et korda saaks tehtud Raudtee 73 asuv hoone.

Nüüd käis Kalev välja idee, et Nõmme gümnaasium võiks kaugemal asuvast Hiiu põhikooli majast sootuks loobuda ja selle asemel saada enda valdusse naaberkrundil Laste 1 asuva endise Nõmme lastehaigla.

Linnaosa üheks kaunimaks majaks peetav ja arhitektuurimälestisena kaitse olev lastehaigla hoone seisab juba aastaid tühjana. Kalev RECi nõukogu liige Marko Kaha ütles, et kui linn plaani heaks kiidab, kavatseb firma ära osta osaühingu Sillen Konsultatsioonid, kelle käes lastehaigla hoone praegu on.

Sillen Konsultatsioonid sai maja endale riigi korraldatud enampakkumisel ning plaanis sinna teha vanadekodu. Firma juhatuse liige Helen Tälli ütles, et Kalev on nende poole oma plaanidega pöördunud ja neil poleks selle vastu midagi, kui majast tulevikus hoopis kool saaks.

Kui linn nõus on, siis Kalevi tegevuskava järgi ei hakatagi tänavu sügisel Nõmme gümnaasiumi remontima, selle asemel asutakse korda tegema lastehaigla maja. Gümnaasiumihoone läheks remonti 2008. aasta sügisel ja õpilased alustaksid siis õppetööd juba lastehaigla majas.

Niisugune kava säästaks õppureid vahepealsest ajutisele pinnale kolimisest. Kooliremontide puhul on niisugused kolimised tavalised, kuid enamasti sunnivad need lapsi tavapärasest kaugemal ja ka õhtuses vahetuses koolis käima.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474