23. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maavalitsus lõpetab kinnisvaraturu narrimise

Saare maavalitsus tõstab maavalitsuse hoones rendile antud äripindade rendihindu, mis on seni olnud võrreldes Kuressaare kesklinnas küsitavate rendihindadega kordi madalamad, kirjutas Oma Saar.

„Meie majas kehtivad praegu kümme aastat tagasi paikapandud rendihinnad, mida ei ole vahepeal muudetud,” ütles maavanem Toomas Kasemaa.

Saare maavalitsuse rentnikud maksavad ruutmeetri eest 70 krooni, kõrval asuvates ärihoonetes ulatuvad rendihinnad aga 250–350 kroonini ruutmeetri eest. „Kesklinna rendihindades ei saa olla viiekordset vahet, see on juba ebaaus konkurents,” märkis Kasemaa. Ta lisas, et riigi vara peaks eraettevõtjate kasutuses olema turuhinnaga, sest vastasel juhul tegutsevad nende ruumide rentnikud sisuliselt riigi dotatsioonil.

Kinnisvaraturu maksimumhindasid maavalitsus oma rentnikele kehtestama ei hakka, hinnad jäävad suurusjärku 200 krooni ruutmeeter.

Toomas Kasemaa ütles, et tõenäoliselt 2009. aastal peab üks praegustest rentnikest oma ruumidest loobuma, kuna maavalitsus vajab ruume klienditeeninduseks, mis hakkab tegelema perekonnaseisutoimingute ja haigekassateenusega.

Saare maavalitsuse peamaja esimesel korrusel tegutsevad rentnikena Saaremaa Apteek, ilusalong Kuldne Juus ja käsitööpood.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474