24. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaevamise ettevalmistused on Tõnismäel kohe algamas

Kaitseministri välisvisiidist loobumine viitab sellele, et kaevamistööd võivad peagi alata.

Kaitseminister Jaak Aaviksoo otsus jätta ära reis Šotimaale, tänasest neljapäevani kestma pidanud visiidi eesmärk oli osaleda tseremoonial, kus Eesti mereväele antakse üle esimene miinitõrjelaev Admiral Cowan, kirjutas Eesti Päevaleht.

Aaviksoo enda sõnul pole tema šoti reisi ärajäämine küll kuidagi seotud Tõnismäel algava kaevamisega.

Tallinna linnapea Edgar Savisaarega kohtus Aaviksoo pronkssõduri teemal juba eelmisel reedel. “Esiteks ma tutvustasin talle olukorda ja me arutasime kirju, mida me oleme saatnud. Leidsime, et otsekontaktid on viljakamad,” ütles Aaviksoo. Minister nentis, et tema ja Savisaare lähtepositsioon oli erinev: “Aga meie ühine huvi oli see, et kõik toimuks seaduste järgi ning üldist rahu arvesse võttes. Seetõttu lubasin ma sel nädalal kohtuda ka pronkssõduri ümarlaua esindajatega.”

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Külli KaljulindReporter-toimetaja Tel: 58 223 022
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474