26. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Liive: Eesti Energial oli parim aasta

Eesti Energia juhatuse esimehe Sandor Liive sõnul oli ettevõttel kõigi aegade parim aasta.

"Oli kõigi aegade parim aasta. Majandustulemused olid parimad, alguse said paljud uued projektid," ütles Liive majandustulemusi tutvustaval pressikonverentsil.

Näiteks tõi ta Estlinki, Kiisa-Balti õhuliini, Tartu Emajõe alajaama, taastuvenergia, tuumajaama, Jordaania projekti jne.

Ka kasvas klientide rahulolu. "2001. aastal olid meiega spontaanselt rahul 60% klientidest, 2006. aastal 75%," selgitas Liive. Ka maine kui tööandjana on kõvasti paranenud. "Saame keerulisel tööjõuturul väga häid inimesi, kes pöörduvad ise meie poole," lisas ta.

Samas rõhutas Liive, et Eesti Energia jääb elektritootjaks. "Meil on plaan elektritootjaks jääda, kui mingil põhjusel ei osutu üks tootmisviis konkurentsivõimeliseks, siis on mõni teine võimalus konkurentsivõimeline. Elektrit on vaja nii Eestis kui ka Euroopas," ütles Liive. "Kõige paremad võimalused tootmisinvesteeringuid teha on meil Eestis, siin on meil olemas maatükk ja kütus," lisas ta.

Eesti Energia käive oli 9,1 miljardit kooni, kasv 0,8 mld krooni ning puhaskasum 2,7 miljardit krooni, kasv 27%, investeeriti 2,2 miljardit krooni, mis on Liive sõnul Eesti Energia kõigi aegade parim finantsseis.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474