27. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arco Vara mullune kasum pea kahekordistus

Eile, 26. aprillil kinnitas Arco Vara aktsionäride üldkoosolek ettevõtte 2006. aasta konsolideeritud ja auditeeritud majandustulemused, mille kohaselt ulatus kontserni müügitulu 483,6 miljoni kroonini ja puhaskasum 217,3 miljoni kroonini.

Arco Vara kontserni puhaskasum aasta varem oli 116,4 miljonit krooni, mis teeb kasumi kasvuks 87%. Ettevõtte müügitulu püsis stabiilsena, kasvades võrreldes 2005. aastaga 1,6% (2005 aasta võrreldav näitaja oli 475,9 miljonit krooni).

“Arco Vara jaoks oli tegemist eduka aastaga, mil me ei kasvatanud ainult oma olemasoleva tegevuse tulukust lühiajalises plaanis, vaid tegime suuri investeeringuid tulevikku, kasvõi näiteks läbi otsuste laieneda Bulgaariasse ja Rumeeniasse,” ütles Arco Vara juhatuse esimees Viljar Arakas.

“Ühtlasi näeme, et turuseis Eestis ja Lätis võib Arco Varale lähitulevikus pakkuda häid võimalusi olla konsolideerivaks jõuks ning meie eelmine majandusaasta on meile selleks loonud head eeldused,” lisas Arakas.

Arco Vara finantsjuht Sulev Luiga nentis, et müügitulu jäi oodatust siiski väiksemaks, kuna ehitustähtaegade pikenemise tõttu jäid osad 2006. aastasse plaanitud müügid 2007. aasta esimesesse kvartalisse. Konsolideerimata müügitulust suurima osa, 199,6 miljonit krooni moodustasid arendusdivisjoni tulud, ehitusdivisjoni müügitulu ulatus 176,6 miljoni kroonini ja vahendus- ja teenustedivisjoni tulud 107,2 miljoni kroonini.

Arco Vara kontserni varade maht suurenes 2006. aastal 1,5 miljardilt kroonilt 2,3 miljardile kroonile, kasvades 54% võrra.

Ühtlasi otsustasid aktsionärid maksta brutodividendidena 15% kasumist, suurendada kohustuslikku reservkapitali 15 miljoni krooni võrra ning korraldada olemasolevatele aktsionäridele fondiemissioon, suurendades aktsiate arvu 37 331 113 aktsia võrra 67 784 150 aktsiani. Viimati viis Arco Vara fondiemissiooni läbi 2005. aastal. Fondiemissiooni järgselt on ettevõtte aktsiakapitaliks 677 841 500 krooni.

“Seotud omakapitali suurendamise eesmärgiks on täiendavalt kasvatada finantseerijate kindlustunnet ettevõtte kinnisvaraprojektide portfelli täiendaval kasvatamisel ning arendustegevuse geograafilise ulatuse laiendamisel,” ütles Luiga.

Arco Vara AS on 1992. aastal Eestis asutatud Baltimaade juhtiv kinnisvaraettevõte, mille tegevus hõlmab nii kinnisvara vahendus-, arendus- kui ka ehitustegevust. Firmal on esindused 25 linnas Eestis, Lätis, Leedus, Ukrainas, Bulgaarias ja Rumeenias. Grupis töötab kokku ligi 500 inimest. Arco Vara AS 2006. aasta auditeeritud konsolideeritud käive moodustas 484 miljonit krooni ning grupi puhaskasum 217 miljonit.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474