27. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aripaev.ee juht selgitas Pronkssõduri eemaldamist Kanada raadiole

Aripaev.ee toimetusse helistati kl 20.50 Kanada raadiost Canadian Brodcasting Corporation (CBC) ja paluti selgitada Eestis toimuvat.

Intervjuu Toronto raadiole andis toimetuse juht Annika Matson, kes viibis ka ise eile hilisõhtul tänaval ja jälgis kamba tegutsemist Pärnu maanteel ning Tallinna vanalinnas.

Saatejuht küsis, mis täpselt toimus eile öösel Tallinnas ning miks Eesti valitsus otsustas pronkssõduri maha võtta. Matson selgitas raadiole, et Eesti rahva jaoks oli pronkssõdur nõukogude okupatsiooni ja Siberi-vintsutuste sümboliks ja see tuli eemaldada. Eestis elavad vene keelt kõnelevad isikud ei olnud sellega nõus ja otsustasid protestida, mis lõppes sellega, et alkoholi pruukinud jõuk peksis Tallinna kesklinnas ja vanalinnas segi umbes saja poe aknad ja tekitas Eesti riigile kahju enama kui 50 miljoni krooni ulatuses.

Samuti lisas Matson, et täna rahutused Tallinnas jätkuvad.

Kanada raadio CBC uudisteportaal avaldas ka pikema artikli Eestis toimunud sündmustest.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474