27. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pihl: politsei tegi maksimaalse

Siseminister Jüri Pihl ütles tänahommikusel valitsuse pressikonverentsil, et politsei tegi antud situatsioonis maksimaalse.

"Need juhtumid kuhu politsei ei jõudnud nii kiirest, hoidsid mujal ära kahju, mis oleks olnud suurem," selgitas Pihl.

Inimesed said kannatada. "Oli üks surmajuhtum, kus Oleg läks tülli Dimitriga ja Dmitri on nüüd surnud. Kaks inimest on haiglas, üks on neist politseinik. Ülejäänutel oli kergemaid vigastusi. Täna homme kogutakse kõik asitõendid, mis on küllaldased, et saaks õiglase ja kiire karistuse, tõde saab päevavalgele toodud," lubas Pihl.

"Praetult on linnas rahulik ja mingeid intsidente viimastel tundidel ei ole olnud. Sündmused muutusid barbaarseks. Edasi tuleb tähelepanelikumalt vaadata, mis moodi reageerida sellistele ideoloogiliste võistluse ülekutsetele," lisas Pihl.

Politseiülema Raivo Aja sõnul toimus esine rünnak 19.43 mis kiiresti rahustati.

"Kell 21.40 alustati kividega poliseameti loopimist, mis oli juba tõsine väljaastumine, sellejaoks olime sunnitud rahvusraamatukogu esise platsi tühjendama. Kasutati politsei erivahendeid, valgus, tulekustutid, veekahur," selgitas Aeg.

"Inimesed liikusid mööda Tõnismäe tänavat, toimusid vandalismiaktid. Rahvusraamatukogu ees keerati ümber üks sõiduauto. Kosmose ees jäi korraks mulje, et politseid ei olnud. See oli lühike hetk, mil politsei oma jõid formeeris ja kokku korjas, et edasi tegutsed," võttis ta kokku öised sündmused.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474