28. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Edgar Savisaar: mille eest venelasi pekstakse?

Edgar Savisaare sõnul viidi Pronkssõdur ära öö varjus ja salaja ning kogu ühiskonnale puru silma ajades.

"Tean, et mõned tema võitluskaaslased soovitavad Ansipile teha 9. mail vene elanikkonna suunas mingi positiivne samm. Tegelikult - ma arvan - ei võta Ansip midagi ette," kirjutas Savisaar oma blogis.

Savisaare sõnul tegi Ansip trikimehe triki ja on sellega üsna rahul: "Sel ajal kui isamaaliitlane Aaviksoo linnavolikogu saalis rääkis kergeusklikele kuulajatele sellest, et "pole kahtlust nõukogude armee panuses fašistliku Saksamaa purustamisse", samal ajal pidi Tõnismäel juba käima monumendi lammutamise üsna keeruline töö."

Savisaare sõnul toodi linn, selle elanikud ning nende vara ohvriks.

Savisaare sõnul pole küsimus sugugi mitte ainult vandaalitsejates nagu meedia püüab seda esitada. "Marodööre leiab igas riigis. Probleem on nendes ausalt ja korralikult oma tööd tegevates vene inimestes, kes on olnud lojaalsed Eesti riigile ja uskunud tõsiselt meie juttu integratsioonist. Nendes toimus eile ja täna põhimõtteline murrang. Isegi vaevaline integratsioon sai korvamatu löögi," ütles ta.

Mida me sellest aktsioonist võitsime, peale ühe poliitiku enesearmastuse rahuldamise, küsib Savisaar. Saime lõhestunud koduühiskonna, vastas ta ise.

"Jah, me oleme peremehed omal maal. Me võitlesime selle välja, aga ka paljud venelased olid meile tookord abiks. Mõned ehk veel mäletavad 900 000 inimesega meeleavaldusi Baltimaade toetuseks Moskvas ja Peterburis. Siis lasid vene inimesed ennast peksta selle eest, et nad toetasid eestlasi, lätlasi ja leedulasi. Mille eest neid täna pekstakse? Olen näinud siit linnavalitsuse aknast vaatepilte, millest ei taha rääkidagi... " räägib Savisaar.

Savisaare sõnul näitavad need kaks päeva, mitte valitsuse tugevust vaid nõrkust. Kui mõistusest puudu jääb, siis võetakse ikka jõud appi, märkis ta.

Savisaare arvates tahab enamus Eesti inimesi täna igapäevase elurütmi taastumist. "Selle taastamise nimel peavad mõistusega tööd tegema ka kõik poliitilised jõud, mitte kiitma taga Ansipit ja imetlema jõudu," ütles Keskerakonna juhtfiguur.

"Riik, valitsus, peaminister, Ansip, Reformierakond - nemad meid täna ei aita. Kõik on meie endi käes. Kui nende käes ongi jõud, siis meie pool on mõistus," nentis ta.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474