28. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maripuu: arstid on juba 48 tundi olnud eriolukorras

Sotsiaalminister Maret Maripuu sõnul on viimase kahe öö sündmused asetanud meditsiinilise teenistuse, sealhulgas kiirabi eriolukorda.

"Täites oma inimlikku ja professionaalset kohust, jäädes truuks kutsevandele on meie arstide, õdede ja kiirabi jaoks erakorraline olukord kestnud juba 48 tundi järjest. Nad on teinud oma tööd kõrvuti politseiga, riskides oma elu ja tervisega. Nad on inimestena aidanud teisi, tegemata vahet n-ö õigete ja valede vahel, osutades abi kõigile neile, kes on seda vajanud," ütles Maripuu oma avalduses.

Olukorda on raskendanud seegi, et lisaks viinapoodidele on märatsejate ohvriks langenud ka apteegid. "Pean vajalikuks rõhutada, et ravimite hoiukohad nagu ka kõik meditsiinilisse abisse puutuv on rahvusvahelise õiguse erilise kaitse all," märkis ta.

Maripuu pöördus ka noorte ja nende vanemate, kasvatajate ning kõikide perede poole. "See, mis nooruses võib tunduda haarava seiklusena, häppeningina üheks ööks moodustab täna raske kuriteo, millele järgneb seaduses ette nähtud karistus. Austatud täiskasvanud, palun tehke oma lastele ja noortele sõpradele selgeks, et täna toimuv ei ole põnev seiklus ja noorukite käitumine on meie kõigi kaasvastutada. Sellepärast palun teid kui ema - rääkige oma lastega," märkis sotsiaalminister.

Maret Maripuu kutsus noori üles jääma õhtul koju. "Ärge tehke raskemaks politsei, päästeametnike ja arstide tööd, kes täidavad oma kohust. Te olete Eesti Vabariigi kindla kaitse all. See on ja jääb nii. Olge oma riigi väärilised elanikud ja kodanikud," sõnas ta.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474