30. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Laar: praegu ei ole aeg üksteisele ärategemiseks ja sissesõitmiseks!

IRLi juhtfiguur Mart Laari pani kõnes parlamendi ees poliitikutele südamele, et praegu ei ole õige aeg üksteisele ärategemiseks ja sissesõitmiseks.

Laar edastas Riigikogule Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni seisukohti Eestis tekkinud olukorra üle.

Laar rõhutas, et IRLi saadikurühm toetab valitsuse poolt langetatud otsuseid pronksmehe äraviimiseks. "Me teame, et valitsus soovis küsimust lahendada teisel kombel, kuid Tallinna tänavatel alanud vägivald ja vandalism ei jätnud lihtsalt muud võimalust. See oli antud olukorras ainuõige otsus. Mis puutub nendesse kahtlustesse, mida ma olen korduvalt kuulnud, et kas tõesti on nii kiire, et suudab keegi siis tegutseda või efektiivseid samme astuda, siis, lugupeetud keskerakondlased, Andrus Ansipi valitsus lihtsalt tegutseb efektiivsemalt kui Tallinna Linnavalitsus. Ja kui me räägime nendest mõningatest teooriatest, mitme tunni jooksul midagi on võimalik ära viia, siis ma pean tunnistama, et need teie väited meenutavad mulle neid legende, kuidas ei olnud võimalik ehitada inimkätega püramiide ja et seda tööd tehti ufode poolt," ütles Laar.

Laar märkis, et saadikurühm toetab valitsust ja peaminister Ansipit. Laari sõnul on üleskutsed valitsuse tagasiastumiseks antud hetkel vastutustundetud. "Vastandades mingit enda nii-öelda müstilist rahvast Ansipile, õhutatakse tegelikult vägivalda ja toetatakse neid inimesi, kes tänaval märatsevad. Kallid poliitikud, ma saan aru, et iga võimalust tuleks nagu kasutada üksteisele ärategemiseks ja sissesõitmiseks. Praegu ei ole selleks õige aeg. See aeg jõuab kätte, kui seda jälle on võimalik teha, kuid praegu pole see hetk," rääkis Laar.

Laar avaldas saadikurühma nimel tänu nendele 99%-le mitte-eestlastest, kes pole kaasa läinud nende provokatsioonidega ning on jäänud rahulikuks, sõltumata sellest, mida nad pronksmehe äraviimisest arvavad. "Veelahe Eestis ei kulge erinevate rahvuste vahel, vaid kulgeb nende vahel, kes tahavad siin rahu ja korda ja nende vahel, kes tahavad tänavatel märatseda ning Eesti riigi huve kahjustada," ütles ta.

"Tahaksin siin esineda üleskutsega iga mehe ja naise poole astuda Kaitseliitu, registreerida ennast abipolitseinikuks. Ka need meie seast, kes me oleme Toompea malevkonna liikmed, registreerige ennast ka selle maja kaitseks, kuna ka see maja, Toompea loss, parlamendihoone, vajab kaitset," lisas ta.

Laari sõnul on integratsiooni jätkamine Eestis väga lihtne. "Selleks ei ole vaja midagi muud, kui tunnustada Eesti Vabariigi põhiseadust, mille kohaselt Eesti riik loodi 24. veebruaril 1918, okupeeriti 1940. aastal ning taastati uuesti 1991. aastal. Inimesed, kes neid kolme asja tunnustavad, ei jookse kaitsma pronksmonumenti Tõnismäel, nemad kaitsevad ühel või teisel kombel korda Eestis ning rahu ja õnne kõigile nendele, kes siin elavad," ütles ta.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474