14. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Savisaar: eestlastel tasub jalg Kasahstanis ukse vahele panna enne teisi

Tallinna linnapea Edgar Savisaar ütles Kasahstani investeerimist tutvustaval seminaril täna Tallinnas, et eestlastel tasub julgelt Kasahstaniga tegelda.

Kasahstanis on Savisaare sõnul lääneliku asjaajamise kultuur, mis teeb koostöö lihtsamaks. "Ei tasu alahinnata sealseid ärivõimalusi ega pidada seda riiki perifeeriaks. Ei tohi peljata näidata üles uudishimu. Eestlastel tasub panna julgelt jalg ukse vahele ruttu ja enne kui teised seda teevad," toonitas ta.

Savisaar märkis, et nii Tallinnal kui ka Almatõl on ühiseid jooni. Kasahhide pealinn on leidmas uut sisu Lõuna- ja Ida-Aasia finantskeskusena. Samuti käib mõlemas linnas suur ehitusbuum.

Lisaks märkis meer, et mõlemad riigid on oma piirkonna aktiivsed transiidi- ja kaubavahetuse korraldamise maad ning kahe riigi koostööl on suur potentsiaal.

Savisaar märkis, et kasahhidel on põhjust tunda rahulolu oma majanduskasvu üle. "Kasahhid on sarnased eestlastega, mõlemad ootavad külla sõbralikke inimesi kogu maailmast, ka kutsuvad nad aktiivselt riiki välisinvesteeringuid," märkis ta ning lisas, et kasahhid teevad enda maailmakaardile kirjutamisel tublit tööd ning juba ongi mitmed suured riigid leidnud tee Kasahstani.

Savisaare andmetel on Euroopa Liiduga seotud 32% Kasahstani väliskaubandusest.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474