15. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Biomeetriline kiirpass maksab 900 krooni

Alates 22. maist kasutusele võetavate biomeetriliste reisidokumentide taotlemisel tuleb tasuda senisest oluliselt suuremat riigilõivu.

Biomeetrilise reisidokumendi kiirkorras taotlemine maksab nimetatud kuupäevast alates nii lapsele kui täiskasvanule 900 krooni.

Tavakorras taotledes saab biomeetrilise reisidokumendi Kodakondsus- ja Migratsiooniameti (KMA) teenindusbüroost kätte 30 päeva jooksul, tasudes riigilõivu 450 krooni. Kiirkorras taotlemine on eriteenus, mis annab küll võimaluse saada dokument kahe tööpäeva jooksul, kuid sellisel juhul tuleb riigilõivu tasuda 900 krooni. Selle aasta esimese kvartali jooksul taotleti kiirpassi 3602 korral.

“Senine praktika näitab, et tihtipeale vaadatakse isikut tõendavad dokumendid üle alles vahetult enne reisi ning vanemad unustavad ka laste dokumente aegsasti kontrollida. Mõned päevad enne reisi kiirpassi taotledes lisandub aga täiendav pinge ning pea poole suurem kulu kui tavakorras taotlemisel,” ütles KMA Põhja regionaalosakonna juhataja Ulvi Sööl.

Algamas on puhkusteperiood ning KMA soovitab neil, kes kavatsevad suvel reisima minna, kontrollida reisidokumendi kehtivusaega juba nüüd.

Kiirkorras on võimalik dokumenti taotleda ainult juhul, kui isikule on varem KMA poolt pass või isikutunnistus välja antud, kuna esmase dokumendi puhul võtab alusdokumentide kontroll ja taotluse läbivaatamine reeglina rohkem aega kui kiirmenetluseks ette nähtud kaks päeva.

Kiirpassi ja -isikutunnistuse väljastamine on eriteenus ning taotluse saab esitada ainult KMA Tallinnas asuvates teenindusbüroodes, kust dokument hiljem ka väljastatakse.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474