16. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arco Vara kinnisvarafondi väärtus kasvas 300 miljoni krooni võrra

Rahvusvaheline kinnisvaraekspert Colliers International lõpetas Arco Vara ja East Capitali kinnisvarafondi Baltic Property Fund varade iga-aastase hindamise, mille käigus kasvas väärtus 302 miljoni krooni võrra.

Vastavalt 11 objekti hindamisele kasvas fondi kinnisvaraportfelli maht 19,3 miljoni euro ehk 302 mln kr võrra.

Seega on fondi varade puhasväärtus kasvanud 511,44 eurolt 645,66 euroni aktsia kohta (kasv 26,25%).

AVEC Baltic Property Fund (endise nimega Explorer Property Fund – Baltic States) on üks aktiivsemaid investoreid Balti kinnisvaraturul, mille maht 2005. aasta suvel käivitumisel oli 55,1 miljonit eurot (862 mln kr). Fondi portfelli kuulub tänaseks kokku 11 objekti, millest kaheksa on Eestis, kaks Lätis ja üks Leedus. Fondi investeeringuid juhib AVEC Asset Management AS (endine Arco Varavalitsemise AS), mis omab esindusi Tallinnas, Riias ja Vilniuses. AVEC Asset Management AS kuulub võrdsetes osades Balti juhtivale kinnisvaraettevõttele Arco Vara ning Ida-Euroopa juhtivale varavalitsemisettevõttele East Capital.Arco Vara AS on 1992. aastal Eestis asutatud kinnisvaraettevõte, mille tegevus hõlmab nii kinnisvara vahendus-, arendus- kui ka ehitustegevust. Firmal on esindused 25 linnas Eestis, Lätis, Leedus, Ukrainas, Bulgaarias ja Rumeenias. Grupis töötab kokku ligi 500 inimest. Arco Vara AS 2006. aasta auditeeritud konsolideeritud käive moodustas 484 miljonit krooni ning grupi puhaskasum 217 miljonit.East Capital on 1997. aastal asutatud varavalitsemisettevõte Rootsis, mis on spetsialiseerunud Ida-Euroopa finantsturgudele. Ettevõtte peakontor on Stockholmis ja selle esindused asuvad Pariisis, Hong Kongis, Tallinnas, Moskvas ja Oslos. Ettevõte haldab varasid, mille väärtus on enam kui 4,2 miljardit eurot (65,7 miljardit Eesti krooni).

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474