18. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Küberrünnakud Eestile tekitavad maailmas debatti

Küberrünnakud Eesti vastu määravad arutelu, kuidas neile peaks reageerima ning kuidas tõlgendada rahvusvahelisis seadusi, paljudes valitsustes, kirjutas The Wall Street Journal.

Eesti võrdleb rünnakuid sõjategevusega, edastades süüdistavaid vihjeid Kremlile. Vene päritolu isikud on varasematel aastatel sarnaste rünnakutega kuulsust kogunud.

"Venemaa on pikk küberrünnakute ajalugu," ütles interneti turvafirma SecureWorks Inc uurija Joe Stewart.

Rünnakud tulid siis, kui USA valitsus mõtiskles selle üle, kuidas küberrünnetele vastata. "Arutatakse kuidas sobivad rünnakud olemasolevasse õigusruumi ja kas tavaline rünnak oleks sobilik vastus," ütles interneti turvaettevõtte SANS Institute turvapealik Johannes Ullrich.

"Kui panka või lennujaama tabab rakett, siis on lihtne öelda, et see oli sõjaline rünnak," ütles Madis Mikko kaitseministeeriumist. "Kuid kui sama tulemuse saavutab küberrünnak, kuidas kutsuda seda?" oli ta nõutu.

Eesti on eriti haavata, kuna enamus eestlastest on harjunud interneti kasutama. Ka peaministri infotehnoloogianõuniku sõnul on tegemist tugeva julgeolekuohuga.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474