22. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn vajab väikese ringtee ehitamiseks Kiili ja Rae valla toetust

Kuna riigi prioriteet teedeehituses on Tallinn-Tartu maantee rekonstrueerimine esimese klassi kiirteeks, ei ole riigi toetus Tallinna väikesele ringteele kuigi tõenäoline.

"Seega tuleb Tallinna väikese ringtee rajamise finantseerimise küsimused lahendada Tallinna linnal koos Rae ja Kiili valdadega, kellega on alustatud ka läbirääkimisi," vahendas Tallinna abilinnapea Deniss Boroditši sõnu linna pressiteenistus.

Tema sõnul toetab väikese ringtee rajamise kava Harju Maavalitsus ning peab selle objekti rajamist väga oluliseks.

Tallinna Linnavolikogu otsusega anti Tallinna Linnavalitsusele ülesanne töötada välja kava Tallinna väikese ringtee rajamiseks Smuuli tee pikendusest kuni Tartu maantee Peetri ristmikuni ja sealt edasi Viljandi ja Pärnu maanteeni, ehitades tunneli Tallinna lennuvälja maandumisraja alla.

AS K-Projekti poolt on tehtud esialgne Tallinna väikese ringtee trassi valik. Selle kohaselt tuleb rajada J.Smuuli tee pikendusena lennuvälja maandumisraja alla tunnel pikkusega ca 400 m, mille ehitus peab toimuma enne maandumisraja rekonstrueerimist (2010-2011). Edasi kulgeb trass ümber Mõigu asumi kuni kavandatud Tartu maantee Peetri ristmikuni ja Viljandi maanteeni Valdeku tänava piirkonnas. Ühendades Smuuli tee Tartu maantee ja Viljandi maanteega tekib täiendav liikluskoridor Nõmme-Mustamäe ja Lasnamäe vahele, mis oluliselt vhendab liikluskoormust kesklinnas ja Ülemiste liiklussõlmes ning võimaldab leevendada liiklusprobleeme ka Tallinna lähipiirkonnas.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474