22. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tivolis süttis voolikust välja voolanud õli

41 inimest vigastanud Tivoli Tuuri karussellipõlengu reede hilisõhtul Rakveres võis põhjustada lukustusest lahti läinud hüdrovoolik, millest välja voolanud õli süttis. Süttimise põhjus pole aga selge.

Tivoli Tuuri peakorraldaja Lauri Viikna sõnul pärines suure põlengu ja leegi tekitanud õli ühest karusselli all olnud hüdrovoolikust, millel on veevoolikutega sarnane metallist lukusti, mis mingil põhjusel ühel hetkel lahti pääses, kirjutas Postimees.

"Kuna karussell töötas kaks päeva, olid nad alguses kindlasti kinnitatud," selgitas Viikna. "Mingil hetkel lõi ta (lukusti – toim) lahti, aga millest see tingitud oli, teab vaid jumal taevas. Voolik katki ei olnud, võib-olla oli lukusti vigane."

Samas ei osanud Viikna öelda, kuidas või miks voolikust välja voolanud õli süttida sai.

Viikna väljakäidud versiooni ei välistanud ka eile koos oma alluvatega sündmuspaika külastanud tehnilise järelevalve inspektsiooni peadirektor Urmas Leitmäe ega Rakvere politsei vaneminspektor Ester Šolk.

"Üks hüdraulikavoolikutest oli katki, aga me ei tea, miks," rääkis Šolk. "Enne täpset ekspertiisi ei saa seda öelda. Iseenesest võis tegu olla kas hüdraulikasüsteemi rikkega, mis põhjustas kuuma õli ja elektrisüsteemi kokkupuutel tulekahju, või puhkes tulekahi elektrisüsteemi rikke tagajärjel ning hüdraulikasüsteem lõhkes."

Rakvere ringkonnaprokuröri Marge Voogmaa sõnul on vähetõenäoline, et tulekahju puhkes tahtliku süütamise tõttu, kuna sündmuskohalt pole leitud mingeid jälgi, mis sellele viitaksid.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474