24. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigi Kinnisvara AS loobus Keila-Joa lossi müügist

Riigi Kinnisvara ASi (RKAS) juhatus tühistas Keila-Joa lossi kinnistu avaliku kirjaliku enampakkumise seoses võimalusega säilitada kinnistu riigi vajadusteks, teatas RKAS.

RKASi juhatuse liikme Elari Udami sõnul nõuab lossi taastamine ja korrashoid küll märkimisväärseid kulutusi, kuid seevastu on tulevikus huvi korda tehtud lossikompleksi vastu kindlasti suurem kui see on täna. "Kaalume uuesti unikaalse ja väärika lossikompleksi renoveerimist," rõhutas Udam.

Keila-Joa lossi viie hektari suuruse kinnistul paiknevad riiklike kultuurimälestistena kaitse alla võetud mõisa peahoone, väravahoone, talli- ja karjakastell, külalistemaja, kabel, kelder, mõisa aia piirdemüür ja Keila-Joa mõisa park.

Mõis ehitati 1830. aasta paiku ning selle arhitekt oli Hans Stackenschneider Peterburist. 1856. aastast kuni võõrandamiseni 1919. aastal kuulus mõis Volkonskite perele. Nõukogude ajal kasutas mõisat sõjavägi. Taasiseseisvumise järel välisministeeriumi valduses olnud Keila-Joa lossikompleks anti RKASile üle 2005. aasta oktoobris.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474