28. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arakas: otsustan kriitilise massi järgi

Eesti suurima kinnisvarabüroo Arco Vara tegevjuht Viljar Arakase sõnul tuleb tänases turusituatsioonis tegevust alustavale kinnisvaraportaalile eristumine kindlasti kasuks. Netiportaalide edukus sõltub tema sõnul nn "kriitilise massi" heakskiidust.

Täna tegevust alustanud kinnisvarakaubamaja Koduleidja on Viljar Arakase sõnul vägagi innovaatiline ettevõtmine. "Analoogsed projektid teistes riikides on osutunud iseenesest ju vägagi edukateks. Tänases turusituatsioonis on eristumine ja sama asja teistmoodi tegemine igale ettevõttele väga kasulik. See kinnisvarakaubamaja idee tundub mulle iseenesest vägagi innovaatiline, soovin neile igatahes edu," kommenteeris Arakas Arco Varaga võrreldes veel noort ja rohelist kinnisvarakaubamaja Koduleidja, kel plaanis Eesti turul ka uudne müügikontseptsioon "vaikne müük" juurutada.

"See, kuidas see portaal käima läheb, ja kui jätkusuutlik see on, sel teemal ma ei tahaks spekuleerida.

Iseenesest on Eesti internetiseeritus ju kõrge ja portaalid on vägagi populaarsed, kuid ma ei tahaks sellel jätkusuutlikkuse teemal spekuleerida," kommenteeris Arakas kaubamaja potentsiaali.

Kui tänasel päeval jäävad maaklerite vahendustasud keskmiselt 3-5% vahele, siis uue portaali maaklerid võtavad vahenduse eest vaid 1,9%. " Vahendustasud on igal pool erinevad. Sellise vahendustasu puhul peaks maht olema suhtliselt suur. Kui see seda on, siis ma arvan, et vahendustasu 1,9% võib ennast kenasti ära tasuda," märkis Arakas.

Uus müügikontseptsioon "vaikne müük" sobib tema sõnul kliendile, kellel pole müügiga kiire. "Kõik oleneb müügimotivatsioonist".

Ise Arakas esimestena siiski portaali kuulutusi üles riputama ning katsetama veel ei tormaks. "Vaataksin enne, kuidas teistel müüjatel-ostjatel seal läinud on ja siis otsustaksin. Netiportaalidel on alati see peamine, et tuleb vaadata, kuidas see nn "kriitiline mass" ideesse suhtub. Kui nende heakskiit on saadud, siis on enamasti raskem ületatud. Eks ma vaataksin nende pealt ja siis otsustaksin," lisas Arakas.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474