29. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Moskvas rünnati välismaa ettevõtjate kontoreid

Pühapäeval, 22. aprillil sõitis tosin tursket eraturvafirma FIST vormis meest Moskva põhjaosas asuvate ladude ja kontorite juurde, võtsid ära ladude omanike omanikustaatust tõendavad dokumendid ja rendilepingute originaaldokumendid.

Natuke hiljem saabusid hästiriietatud meesterahvad, kes väitsid et tegutsevad Riigiduuma saadiku volitusel. Mehed väitsid ladude üürnikele, et nad on uued omanikud, kirjutas The Moscow Times.

Kuuldes uudist, et tema laohoone on üle võetud, tormas Londonist pärit India ärimees Rajesh Galani Moskva lennukile, et nõuda tagasi endale kuuluvat vara.

Laohoonete ja kontorite kompleks kuulus enamjaolt India kangaste hulgimüügiettevõtetele.

"Meile öeldi, et viiakse läbi kontrollreide, aga kui me jõudsime kohale, keeldusid nad meid ligi laskmast," ütles Galani advokaat.

"Nad nägid välja väga professionaalsed ja tundusid teadvat, mida nad teevad," ütles ühe laopinna rentija Vlada-Sporti esindaja Aleksei Beljakov. Politsei andmetel varastati nn kontrollreidi ajal Vlada-Spordi ruumidest kaupa umbes 10 000 dollari väärtuses.

Tunnistajate sõnul osales kontrollhaarangul ka ärimehi, keda ümbritsesid Vene eripolitsei OMONi vorme kandvad mehed.

Galani juhtum on üks järjekordne hoiatav näide äritegemisest Venemaal. Kuigi välismaa ärimehed satuvad harva illegaalse vara arestimise ohvriks, tehakse Moskvas vähemalt 500 sellist katset igal aastal, ütles duumasaadik Gennadi Gudok. Üle Venemaa esineb selliseid juhtumeid ligi 10 000 aastas.

"Raske on anda täpset statistikat, sest inimesed püüavad omal käel hakkama saada selliste probleemidega," ütles Gudok.

India ärimees Galani usub, et kinnisvaraarendaja tahab teenida kümneid miljoneid dollareid tema kinnisvaraomandi abil.

"Olen Venemaal tegutsenud juba 1993. aastast ja siiani pole mul olnud halbu kogemusi," ütles ettevõtja.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474