31. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Leviehitus säilitab omal kulul osa Viljandi ordulinnusest

Osaühing Leviehitus ja Viljandi linnavalitsus sõlmisid eile kokkuleppe, mille kohaselt ehitusfirma soovib oma kulul teha ära osa ordulinnuse säilitustöid.

Täpsemalt rekonstrueerib Leviehitus ordulinnuse konvendihoone idatiiva müüripiilarite sarkofaagid ja taastab graniidist katteplaadid, kirjutas Sakala.

Leviehituse ehitusdirektor Jüri Lunt selgitas, et midagi maha ei lammutata ja juurde ei ehitata, vaid peatatakse objektide lagunemine, et nad säiliksid.

Viljandi linnapea Kalle Jentsi sõnul on tal väga hea meel selle üle, et üks tubli Viljandi firma otsustab sedasi enda initsiatiivil ning oma kulu ja kirjadega midagi linna heaks ära teha.

"Tahaksin seda positiivse näitena teistele ettevõtetele eeskujuks tuua," lausus ta, hinnates kingitusena tehtavate tööde kogumaksumuseks umbes 100 000 krooni.

Ehitusdirektor Lunt nentis, et tööd teeb Leviehitus oma rahakoti arvelt ega küsi ühestki fondist toetust, sest selleks on vaja liiga palju eeltööd teha.

"Meie otsus oli ikkagi eeskätt emotsionaalselt tehtud," lisas ta.

Lossimägedes on ordulinnuse säilitamise ehk konserveerimise tööd käinud juba aastaid ning igal aastal eraldavad linn ja riik selleks raha. Viljandi linnavalitsuse peaspetsialist Monika Rauba ütles, et tänavu on ordulinnuse ning kogu sealse piirkonna arheoloogilisteks ja konserveerimistöödeks eraldatud 700 000 krooni. Sellest 400 000 krooni tuleb linnalt ja ülejäänud muinsuskaitseameti kaudu riigi rahakotist.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474