1. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohus tühistas Pärnu ranna korterhotelli ehitusloa

Tallinna halduskohus rahuldas Pärnu maavanema protesti ja tühistas Pärnu randa kavandatava korterhotelli September ehitusloa.

Kohtunik Aivar Koppel leidis, et planeeringujärgse 5200ruutmeetrise ehitusaluse pinnaga spordikompleksi asemel on linnavalitsus andnud loa rajada kolm korda väiksem spordihoone. Kuna spordihoonet ei ehitata, siis tahtis YIT Ehitus krundile teha hoopis lühiajalise majutuse hoone, mida planeering ette ei näe, kirjutas Pärnu Postimees.

Ehitusloa vaidlustanud maavanem Toomas Kivimägi leidis, et linnavalitsus ja YIT Ehitus soovivad avalikuks ja ühiskondlikuks kasutamiseks ette nähtud kinnistule rajada kortermaja, mis ei ole kooskõlas volikogu kehtestatud detailplaneeringuga.

"Viiekorruseline kortermaja on piirkonda sobimatu," leidis Kivimägi. Samuti pidas ta lubamatuks, et linnavalitsus on korruste arvu määramise delegeerinud ehitusprojekti koostajale.

Pärnu linnavalitsuse arvates ei määrata detailplaneeringuga hoone kasutusotstarvet, vaid ehitusõigust, milleks on krundi kasutamise sihtotstarve, hoonete suurim lubatud arv krundil, hoonete lubatud suurim ehitusalune pind ja hoonete lubatud kõrgus.

Linnavalitsus usub, et ühiskondliku spordihoone ehitamine polnud 1999. aastal, kui detailplaneering kehtestati, volikogu tegelik soov. "Sellisel juhul poleks ju maa sihtotstarve ärimaana määratud," argumenteeris linnavalitsus.

Kohtunik Koppel aga tuletas meelde, et Pärnu vanalinna ja kuurordi muinsuskaitse põhimääruse kohaselt ei või Kuuse tänavast itta jäävale alale ehitada Rannahotelli mahtu ja kõrgust ületavat hoonet ning hooned peavad paiknema piireteta krundil. Kavandatava korterhotelli maht ületab Rannahotelli mahtu üle kahe korra.

Pärnu linnavalitsusel on õigus esitada 30 päeva jooksul ringkonnakohtule apellatsioonkaebus.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474