1. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rootsi soovib osaleda Leedu tuumajaama projektis

Rootsi riiklik energiafirma Vattenfall on huvitatud osalemisest Leedu tuumajaama projektis, saades selle osanikuks või ostes uuest jaamast energiat.

Lisaks sellele on kavas rajada elektrikaabel Balti riikidest Lõuna-Rootsi, kus on võimalik, et mõne aasta pärast tekib elektrienergia puudus, vahendas ETV 24.

Võimalikku osalemist Leedu projektis peetakse aga poliitiliselt tundlikuks küsimuseks, sest Rootsi parlament on otsustanud sulgeda kõik tuumajaamad Rootsis endas.

Otsus Leedu tuumajaama projektis osalemise kohta tehakse suvel.

"Me võime müüa konsultatsiooniteenuseid, kuid eelkõige on meil huvi osaleda osanikuna tootmises, mis algab, mida toodetakse Baltikumis ja mida võib-olla saab müüa Rootsi," ütles Vattenfalli juhatuse esimees Dag Klackenberg SVT uudistesaatele Rapport.

Klackenberg sõidab mõne nädala pärast Leetu, et arutada tuumajaamaga seonduvat sealsete juhtivate poliitikutega. Ta usub, et ka poliitiline olukord tuumaenergia osas muutub.

"See on tulevikuküsimus, kuid praegu on Rootsi energeetikapoliitika see, et meil on ees periood, mil me tugevdame olemasolevaid tuumajaamu, kuid ei ehita uusi. Kuid see diskussioon võib ju muutuda kolme, nelja või viie aasta pärast. Ja siis on ju hea, et me liigume Euroopas ja vaatame olemasolevaid rajatisi, mis suudavad säilitada Vattenfallile vajalikku tootlikkust," arutles Klackenberg.

Otsus uue tuumajaama rajamise osas Leetu võetakse vastu suvel ning kõige varem võivad sealsed reaktorid elektrit tootma hakata 2015. aastal.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474