2. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Narva-Jõesuu maksab Falckile politseitöö eest

Narva-Jõesuu ostab suvekuudeks Falckilt tänavatel patrullimise teenust korvamaks politseinike nappust avalikes kohtades.

"Selle patrulli eesmärk on avalik kord," selgitas linnapea Andres Noormägi Põhjarannikule, rõhutades, et lepingu järgi kontrollib Falck ainult linnaala. "Ja inimesed peavad aru saama, et kui nende korteris lähevad elukaaslased omavahel tülli või juhtub restoranis midagi, siis Falck neid ei aita. See on politsei töö."

Narva-Jõesuu maksab ühe patrulli töö eest umbes 15 000 krooni kuus. Oodatakse, et patrull sõidab linna läbi vähemalt viis korda ööpäevas. Lisaks sellele pannakse tänavatele kilbid operatiivtelefoni numbriga, kus patrull kõnedele vastab. Kui vaja on politsei sekkumist, siis hoiab Falck inimesi korrakaitsjate tulekuni kinni.

Ida politseiprefektuuri korrakaitsetalituse vanemkomissar Reeno Kullamä suhtus mõneti skeptiliselt uudisesse alternatiivsest patrullimisest Narva-Jõesuus. "Nad võivad patrullida, kuid neil pole õigust karistada. Aga kui karistust ei järgne, siis pole ka korda," oli Kullamä veendunud.

Andres Noormägi ütles Põhjarannikule, et ta palkas ka teisi omavalitsusi juhtides, Saue linnapeana ja Tallinnas Lasnamäe linnaosa vanemana, turvamehi patrullima.

Saue kasutab patrullteenuseid siiani, Lasnamäel sellest aga loobuti. Lasnamäe korrakaitse vanemspetsialisti Viktor Pekkaneni sõnul ei õigustanud see end majanduslikult.

"Kui riigipolitsei ei jõua kohale tulla, siis võib ka turvafirma üht-teist ette võtta. Kuid nüüd oleme teinud panuse politsei toetamisele kõikvõimalikul moel. Ostsime neile patrullbussi, aeg-ajalt premeerime konstaableid ja teisi töötajaid, kes on ennast heast küljest näidanud. Nüüd kavatseme Lasnamäe tänavatele oma kulul politseiga ühenduses olevad videokaamerad paigaldada. Nii et panus on tehtud rohkem tehnikale kui turvafirmale, kes seitse nahka koorib. Peale selle töötab meil korra järele valvav munitsipaalpolitsei," rääkis Pekkanen, kelle arvates võiks Narva-Jõesuus hoopis luua munitsipaalpolitsei.

"Turvafirmas on valvurid. Aga munitsipaalpolitseil on ka vormiriietus sõnaga "politsei". Kõik see tekitab inimestes erilist usaldust," arvas Lasnamäe ametnik.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474