3. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome kinnisvaraturul ei ole hinnalangust oodata

Sellal kui Eestis oodatakse kinnisvarabuumi ajal Euroopa hindade tasemeni kerkinud korterite odavnemist, jätkub Soomes kinnisvarakontserni Realia Group OY avaldatud turuülevaate kohaselt eluasemete hinnatõus.

Siiski toimub see varasemast rahulikumas tempos, jäädes sel aastal 3-5 protsendi vahemikku. Üürihinnad tõusevad Realia Group OY andmetel Soomes sel aastal aga inflatsiooni võrra ehk 2-3 protsenti, kirjutas postimees.ee.

Realia Groupi juhatuse liikme Raimo Sarajärvi hinnangul pidurdab intressimäärade tõus eramute ning korterite järsku kallinemist.

"Eluaseme kallinemine on eelmiste aastatega võrreldes selgelt rahunenud, erandiks on väiksed elamispinnad Helsingi lähiümbruse nõutuimates elurajoonides," selgus turuülevaatest.

Realia Group OY turuülevaate järgi toetab nõudlust majanduse soodne areng, tarbijate usk oma majandusliku seisukorra paranemisse, madal tööpuudus, elukohamuutus ja intressimäärade mõõdukas tase.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474