4. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kindlustus venitab hüvitisega

Salva Kindlustus keeldub hüvitamast automaki, lisapeeglite ja akude vargust.

Kui vargad Rakvere elaniku Lauri Paluveeri 2003. aasta Ford Rangeri 9. aprilli öösel lagedaks tegid, ei osanud ta arvatagi, et Salva Kindlustusest kahjuhüvitise kättesaamine saab olema pikk ja vaevaline.

Esmalt selgus, et lisatulede vargust kindlustus ei hüvita, sest neid pole kaskolepingus kirjas. Ka keeldus kindlustusfirma automakki ja akusid välja maksmast, sest autolukul pole murdmisest silmaga nähtavat jälge – lepingu järgi loetakse Salvas vargust salongist või mootoriruumist kindlustusjuhtumiks vaid tingimusel, kui sõidukisse sisse murdmisel on lõhutud uks või lukk. Kahjukäsitleja ei võtnud arvesse, et juhipoolne lukk enam võtmest keerates ei avanenud.

Ehkki pikaaegsele Salva kliendile Paluveerile tulid need asjaolud ebameeldivaks üllatuseks, ei jäänud tal muud üle, kui kindlustuse seatud tingimustega soostuda, ehkki see tähendas talle ligi 10 000 krooni kahju.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474