6. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Siff jäi Lasnamäe paekarjääri vaidluses linnale alla

Tallinna Ringkonnakohus jättis Lasnamäe paekarjääri hoonestusõiguse konkursi asjus esitatud Endel Siffile kuuluva OÜ Primos apellatsioonikaebuse rahuldamata.

Ringkonnakohus leidis, et hoonestusõiguse konkursitingimuste kohta esitatud kaebus ei ole põhjendatud ning Tallinna Halduskohtu otsuse tühistamiseks ei ole alust, teatas Tallinna pressiteenistus.

"See tähendab, et linn saab konkursiga jätkata. Seda muidugi juhul, kui OÜ Primos protsessimise lõpetab ja Riigikohtule kassatsioonikaebuse esitamisest loobub," ütles Tallinna linnapea Edgar Savisaar.

Eelmise aasta augustis keelas halduskohus Primose kaebusele tuginedes linnavalitsusel Lasnamäe paekarjääri väljaarendamiseks korraldatud konkursi lõplike pakkumiste avamise ja lepingute sõlmimise. Tänavu 1. veebruaril otsustas halduskohus Primose kaebuse täielikult rahuldamata jätta. Ühtlasi jäid kohtu otsuse kohaselt kaebuse esitaja kanda nii tema enda kohtukulud summas 143 812 krooni kui ka linnavalitsuse õigusabikulud summas 79 886 krooni.

Primos palus tühistada linnavalitsuse korralduse konkursi läbiviimiseks, kuna konkursi tingimused ei vasta tema hinnangul ühetaolise kohtlemise, avalikkuse, läbipaistvuse ja proportsionaalsuse põhimõtetele.

Lasnamäe paekarjääri ala korrastaja ja hoonestaja leidmiseks välja kuulutatud konkursile laekus kolm pakkumist.

Alale hoonestusõiguse seadmise eesmärgiks on kujundada endisest paekarjäärist heakorrastatud atraktiivne puhkeala. Hoonestusõiguse omandaja peab Pae puhkeala kompleksselt heakorrastama, endise paekarjääri puhastama ning kinnistule infrastruktuuri ning muud vajalikud ehitised rajama. Vastutasuks saab hoonestaja võimaluse osale alast korterelamud rajada.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474