6. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soomes ehitatakse aina väiksemaid maju

Soome puu-, palk ja kivimajade ehitajaid koondava väikemajatööstuse liidu andmeil on Soome uute elamute pindala selgelt vähenemas.

Väikemajatööstuse liit teatas, et tänavu ehitatavate elamute keskmine pindala on mullusest neli ruutmeetrit väiksem, vahendas Yle. Liidu andmeil ehitati näiteks 2005. aastal keskmiselt 140 ruutmeetri suuruseid eramuid, tänavu hakkab keskmine ent 130 ruutmeetrile liginema, kirjutas Tarbija 24.

«Sel kevadel on tellitud palju ühekorruselisi 130 ruutmeetri suurusi ühepereelamuid, ehk teisisõnu kodusid, mitte losse,» rääkis Lappli-majade tegevjuht Pertti Vaara.

Majamüüjate sõnul on kevadel küsitud enim n-ö mudelmaju ehk valmismajapakette, sest need on märksa odavamad kui «rätsepatööna» valminud eramud.

Ehituse hinnatõus on pannud soomlased tingima majaehituses nii pindala kui ka ehitusmaterjalide osas, teatas riigitelevisioon. Ka eramukruntide hinnad on Soomes viimastel aastatel märgatavalt tõusnud.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474