28. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lätlased kordavad Tallinki trikki

Lätlaste uhkus saab tugeva taganttõuke, sest kohaliku telekomiettevõtte erastab firma enda juhtkond ehk rahvuslik kapital.

Tehingu hind on aukartust äratavad 290 miljonit latti ehk 6,5 miljardit krooni.

Firma juhataja Nils Melngailis teatas juuni keskel, et selline erastamine on Läti jaoks küllaltki uus ja praegu uurib ta oma meeskonnaga rahvusvahelisi kogemusi, kirjutas Eesti Ekspress.

"Muuseas meie naabritel Eestis privatiseeriti sel viisil mõned aastad tagasi laevandusfirma Tallink," märkis ta.

Tallinki suuromanikeks said tõesti Enn Pant, Kalev Järvelill, Keijo Mehtonen, Andres Hunt ja teised direktorid, kuid mitte hiljuti, vaid kümme aastat tagasi. Tallink oli tookord pankrotti minemas, Eesti riik ei tahtnud või ei julgenud raha ettevõttesse juurde panna ning direktoritele anti võimalus ise firma üles pumbata ja omanikeks saada.

Lätis seevastu on telekom praegu vägagi korralik ettevõte. Lattelecomi käive pole viimastel aastatel eriti kasvanud, püsides kolme miljardi krooni ringis ja veidi üle selle. Küll aga on tõusu läbi teinud puhaskasum, kerkides kuue aastaga 555 miljonilt kroonilt 876 miljonile kroonile.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474