29. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn on mobiilinduse esirinnas

Mobiilikasutajate arv küündib Tallinna elanike seas üle 80 protsendi, traadita interneti levialade arv on Tallinnas Euroopa suurim ning tarbijate ja avaliku sektori toetus uudsetele mobiiliteenustele on tugev.

Need on mWatch Europe’i korraldatud ning Living Labs Europe’i ja Euroopa Liidu rahastatud mClusters-projekti uuringu põhjal Tallinna innovaatilisuse peamised põhjused, kirjutas Eesti Päevaleht. Võrreldi 21 Euroopa linna taset mobiiliteenuste osas.

Mobiilse valmiduse indeksit (Mobile Readiness Index) mõõdeti kolme olulise näitajaga: mobiilne kirjaoskus, innovatsioonikultuur ja juhtimine. Tallinn seisis lõpptulemusega eespool sellistest Euroopa suurlinnadest nagu Oslo, Stuttgart, London, Stockholm, Istanbul ja isegi Nokia-maa pealinn Helsingi. Üldine pilt näitas, et Euroopa põhjapoolsemad riigid on innovaatilisemad ja mobiilsemad. Kõige lõunapoolsema uuringus osalenud linna, Istanbuli tulemus (2,94) jäi ligi kaks korda alla Tallinnale (5,39).

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474