3. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viva Elektroonika peab Kaubamajakast lahkuma

Harju Maakohus otsustas rahuldada Pärnu Kaubamajakat haldava AS-i Papiniidu Projekt hagi elektroonikakaupade müüja Viva Elektroonika vastu ja kohustada viimast vabastama seni nende käsutuses olnud üüripind.

Viva Elektroonika on seni vaatamata lepingu lõppemisele keeldunud Kaubamajaka üüripinda vabastamast.

Pärnu Kaubamajaka teatel kohustas Harju Maakohus oma 28. juuni otsusega vabastama OÜ-l Viva Elektroonika üüripind ning mõistis OÜ-lt Viva Elektroonika AS-i Papiniidu Projekt kasuks välja leppetrahvi lepingujärgsest ruumide vabastamise tähtajast kuni kohtuotsuse jõustumiseni. Samas jättis kohus rahuldamata Viva Elektroonika hagi AS-i Papiniidu projekt vastu äriruumi üürilepingu ülesütlemise tühisuse tuvastamiseks.

Pärnu Kaubamajakat haldava AS Papiniidu Projekti juhataja Evelin Kusmani sõnul loodab ettevõte, et Viva Elektroonika vabastab üüripinna ja täidab kohtuotsust. „Kaubamajaka keskuse laiendus on käivitunud hästi, tarbijad on meid omaks võtnud ja üürnikud on rahul. Ainuke probleem on see, et me ei saa pinda üle anda elektroonikakaupade jaemüüjale ONOFF, kelle tulekut Pärnu turule takistab Viva Elektroonika allumatus täita kahepoolseid lepinguid, seadust ja kohtuotsust,” sõnas Kusman.

Probleem Viva Elektroonikaga kerkis üles mõned kuud tagasi, kui ettevõtte keeldus vaatamata lepingu lõppemisele tema käsutuses olnud 545 ruutmeetri suurust pinda vabastamast. Analoogne vaidlus on Viva Elektroonika keti kauplustega ka Järve Keskusel, viimaste puhul on asi samuti jõudmas kohtusse.

Evelin Kusmani sõnul on Pärnu Kaubamajakas pakkunud Viva Elektroonikale mitmeid kompromisse olukorra lahendamiseks. „Nemad omakorda on valmis maksma meile rohkem üüri, kuid me ei saa seda pakkumist vastu võtta, kuna leping on lõppenud ja uus leping on sõlmitud ONOFF-i ketiga. Oleks väga näotu saata uus, juba kampaaniatele kulutusi teinud üürnik ukse taha lihtsalt sellepärast, et endine üürnik ei täida seadust ega kokkuleppeid,” sõnas Kusman. Tema sõnul saab Viva Elektroonika suurepäraselt aru, et varem või hiljem nad on sunnitud keskusest lahkuma. „Nad lükkavad seda päeva edasi ja meie kartus on see, et ühel päeval ei ole meil enam kelleltki leppetrahvi sisse nõuda, sest see ettevõte ei pruugi olla jätkusuutlik. Oleme Tallinna kaubanduskeskuste kogemuse pealt õppides selliseid näiteid varem kohanud,” lisas Kusman.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474