9. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvara hinna langus jõudis Tallinna ümbrusse

Uute elurajoonide majade ja majaosade hinnad on Tallinna ümbruses langenud eriti pakkumisi täis Jõelähtme, Kiili ja Rae vallas, Kakumäel ja Harkus on hinnad endised, kirjutas Äripäev.

Uus Maa maakler Fred Linnukütt rääkis, et näiteks Jõelähtmel Loo aleviku lähedal Liivamäel on müügis eramud, mille hind oli 2006. aastal võtmed kätte kujul 4 miljonit krooni, kuid nüüd on 3,15 miljonit krooni. "Ma ei saaks öelda, et tormi joostaks," kommenteeris ta. Neljast majast on üks müüdud ja kodulehe andmetel on nad kõik valmis, st ootavad siseviimistlust.

Uus Maa teine maakler Claire Pullinen sõnas, et langetatud on ka kruntide hindu Harkus Otsa-Mikko rajoonis, kuid teisi hinnalangetusi ta uuselurajoonides ei tea. Eriti kallid on majad Kakumäel. Kui Viimsis saab merre jalutamise võimalusega maja 7 miljoni krooniga, siis Kakumäel küsitakse märksa rohkem metsa ehitatud maja eest, võrdles ta.

Viimsis on hindu langetanud kinnisvaraarendusfirma Qvara, kes alguses müüs oma Kirsiaia kolmikmaju 3,5 miljoni krooniga, kuid nüüd 3-3,2 miljoni krooniga. 30 majast on müüdud 15 ja kuna müügiga kiiret pole, siis edasist hinnalangetamist praegu plaanis pole.

SRV Kinnisvara arendatava Metsaveere elurajooni müügi Saku vallas, kuhu peab tulema 80 eramaja, andis aga Uus Maa kuu aega tagasi üle Arco Varale - viimase maakleri Erki Arakase sõnul seetõttu, et SRV polnud Uus Maa passiivse müügiga rahul ja vajas aktiivsemat turundust. Praegu võiks sinna kohe osta 21 maja, mille hinnad algavad 3,2 miljonist kroonist.

Langetatud on ka kruntide hindu, näiteks Haaviku elurajoonis Rae vallas maksab 2000ruutmeetrine krunt 1,49 miljonit krooni.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474