11. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn müüb skandaalsed Pika tänava majad

Tallinn müüb 53,5 miljoni krooni eest aastaid vaidluse all olnud Pika tänava majad Elmar Sepa sõbra Vahur Reimetsa osalusega osaühingule Konga Invest, kirjutas Äripäev.

Tallinna linnavolikogu otsustas jaanipäeva eel müüa Pikk 29/Lai 24 kinnistu ja Pikk 33 moodustatava kinnistu.

"Kui pole tegemist superosava pettusega, siis saab Tallinn juurde väärtuse," oli liikumise Kodulinn eestvedaja, linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni liige Tiina Mägi müügitehingut kommenteerides positiivne.

Tema sõnul on nende Pika tänava majade näol tegemist vanalinna pärlitega ning oli erakordne, et lepingusse õnnestus sisse suruda avaliku linnaruumi säilimise nõue. Nimelt kohustub Konga Invest hoone rekonstrueerimisel säilitama linnarahvale ligipääsu keldrikorrusele, esimesele korrusele ning trepikodadesse.

Konga Investi esindaja vandeadvokaat Viktor Kaasik märkis, et linn tegi hea tehingu ning suuresti oligi see Tiina Mägi teene.

Kaasiku sõnul kortereid majadesse ei tule ning "kui õnnestub hotell teha, oleksime omadega mäel".

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474