13. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn-Tartu maantee Vaida-Aruvalla teelõik läheb pikale remondile

Seoses Vaida-Aruvalla teelõigu rekonstrueerimistöödega suletakse alates esmaspäevast, 16. juulist kuni järgmise aasta augusti lõpuni Tallinn-Tartu maantee km 20,0 - 25,4 neljarajalise teelõigu vasakpoolne sõidutee suunal Tartust Tallinnasse.

Liiklus suunatakse parempoolsele sõiduteele, teatas maanteeamet.

Erinevaid kiiruspiiranguid ja liikluskorralduse muudatusi sõltuvalt tööde iseloomust võib esineda kogu remondilõigu pikkuses tööde lõpetamiseni.

Projekti peamine eesmärk on liiklusohutuse ja teekeskkonna parandamine. Selleks ehitatakse ümber vasak sõidusuund ning ehitatakse Vaida ja Aruvalla eritasapinnalised liiklussõlmed. Kohaliku liikluse peateelt eraldamiseks remonditakse ja ehitatakse 12,7 kilomeetri ulatuses kõrvalteid, mis hakkavad toimima kogujateedena. Jalakäijate ja jalgratturite tarbeks ehitatakse 4,8 kilomeetri ulatuses kergliiklusteid ja 124 meetri pikkune puidust jalakäijate sild üle Tallinn-Tartu maantee.

Liiklusmüra leevendamiseks rajatakse 2,4 kilomeetri ulatuses müravall koos seinaga.

Maanteeamet ja ühispakkumise esitanud töövõtjad Aspi AS, Talter AS, Teede REV-2 AS ja Tref AS sõlmisid 7. mail 2007 ehituse töövõtulepingu Tallinn-Tartu-Võru-Luhamaa maantee Vaida-Aruvalla teelõigu ümberehitamiseks.

Lepingu hind on 530,6 miljonit krooni. Projekti toetab Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfond 274,9 miljoni krooni ulatuses projekti maksumusest. Projekti autoriks on Toner-Projekt OÜ. Järelvalvet teostavad Ramboll Eesti AS ja Ramboll Finland OY.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474