23. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestisse üritati tuua radioaktiivseid dollareid

Vene tolliteenistuse teatel peeti Ivangorodi piiripunktis kinni valuutakogus, millel mõõdeti 300 korda lubatust kõrgem radiatsiooni tase.

Idanaabri tolliteenistuse kodulehel kirjutatakse, et üks Eestisse suundunud mees esitas kõigepealt oma dokumendid passiametnikule, kuid seejärel kiirguskontrolli läbides hakkas aparaadi sireen tööle, kirjutas postimees.ee.

Selle põhjus selgus, kui asuti uurima mehel kaasas olnud USA rahatähti, mida oli kokku 2000 dollari väärtuses.

Kingissepa tolliosakonna kiirguskontrolli töötajad rääkisid hiljem, et mees heitis sireeni kuuldes hirmunult kõik oma isiklikud asjad käest ja jope seljast, sest dosimeeter tema kõrval suisa "karjus" ja näitas radiatsiooni taset, mis ületas normi 300kordselt.

Mehelt võeti dollarid ära ja neid alles uuritakse. Kingissepa tolliosakonna pressisekretäri Julia Korolkova sõnul võivad radioaktiivsed dollarid olla ka võltsitud.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474